Prøv oppskriftene med medaljevinnerne fra Oste-VM
I år var 5244 oster med i verdens største oste-event, World Cheese Awards. Alle for å konkurrere om å bli verdens beste ost.
Oste-VM samler bidrag fra osteprodusenter over hele verden og er en viktig arena for å løfte fram kvalitetsost. Rundt femti land deltok i år, deriblant Norge med 125 oster fra 25 produsenter.
Fem medaljer til Synnøve
Synnøve var selvsagt på plass med et knippe utvalgte oster og kunne bringe hjem hele to sølv og tre bronse.
– Vi er stolte over at ostene våre hevder seg i internasjonal konkurranse. Medaljene er et bevis på håndverket og innsatsen til hele laget her på fabrikken, sier fabrikksjef Kåre Westermann ved Synnøve Finden Namsos.
For oss som jobber med disse ostene hver dag, er det en stor anerkjennelse å se dem løftes fram i Oste-VM.
Kåre Westermann, Fabrikksjef ved Synnøve Finden Namsos
Alle Synnøves harde oster produseres her i Namsos, hvor de lagres og modnes i kjelleren. Det gir den dype smaken og kvaliteten ostene er kjent for.
– For oss som jobber med disse ostene hver dag, er det en stor anerkjennelse å se dem løftes fram i Oste-VM, sier Westermann.
Se hvilke oster som vant og prøv noen av våre favorittoppskrifter med vinnerne
Sølv: Synnøve Cheddar
Synnøve Cheddar har en gyllen oransje farge og en lett porøs konsistens. Smaken er fyldig, mild og nøtteaktig med en svak syrlighet.
Den har en åpen struktur som gir den ekstra gode smelteegenskaper. Perfekt i for eksempel burger eller toast.
Produsert på Synnøve Findens meieri i Namsos og kommer i 4 ekstra tykke skiver.
Prøv Synnøve Cheddar i disse oppskriftene:
Sølv: Synnøve Rabagast 12 mnd
Synnøve Rabagast er en litt rampete ost som er smaksrik, fyldig og knasende god. Vinner av DN beste ost i norsk dagligvare og en favoritt blant ostekjennere.
Laget av erfarne lokale ystere på Synnøve Findens meieri i Namsos, og produsert på norsk melk som hentes inn fra ca. 150 gårder i Namdalsregionen. Den unike smaken kommer fra lokale råvarer, en helt unik ostekultur og 12 måneders lagring i kjelleren på ysteriet i Namsos.
Synnøve Rabagast har naturlige smakskrystaller som dannes gjennom en organisk modningsprosess i osten, og skyldes at protein naturlig brytes ned etter som osten modnes. Dette fenomenet kan du ofte se i faste, vellagrede oster, som for eksempel parmesan.
Tilgjengelig i bit 480 g og skivet 120 g.
Prøv Synnøve Rabagast i disse oppskriftene:
Bronse: Synnøve Gårdsost
Prøv Synnøve Gårdsost i disse oppskriftene:
Bronse: Rosa-Stjerna 18 mnd
Synnøve Rosa-Stjerna er en variant av Rabagast som er kraftigere og mer kompleks, og med tydelig tekstur og smaksdybde. Perfekt om du glad i smaksrik ost eller ser etter en ost til tapas eller dessert.
Laget av erfarne lokale ystere på Synnøve Findens meieri i Namsos med en helt unik ostekultur og 18 måneders lagring.
Foreløpig kun tilgjengelig som butikkpakket ost i ostedisken i utvalgte Meny-butikker. Spør gjerne personen i ostedisken om de kan bestille den inn for deg.
Bronse: Synnøve Rabagast 36 mnd
Rabagast 38 mnd er en intens og kraftfull ost med smakskrystaller. Den skiller seg ut med sin imponerende aldring på hele 36 måneder i kjelleren på Synnøves meieri i Namsos. Den langvarige modningsprosessen resulterer i en ost som ikke bare er solid, men også intens i smaken. For deg som setter pris på en ost med kraftig og markant karakter, er Rabagast 36 det ultimate valget. En skikkelig god ost laget av osteelskere for osteelskere.
Passer perfekt til servering med tapas eller som en del av en dessertfat. Skaper en herlig harmoni med søte syltetøy og drikker med kraftigere smaker.
Foreløpig kun tilgjengelig som butikkpakket ost i ostedisken i utvalgte Meny-butikker. Spør gjerne personen i ostedisken om de kan bestille den inn for deg.
Foto fra Oste-VM: © Switzerland Cheese Marketing






