Synnøve Finden

Om selskapet

Synnøve Finden AS driver idag produksjon og salg av gulost, brunost og prim. I tillegg henter vi det beste fra utlandet - og tilbyr helt ekte gresk yoghurt, knekkebrød, granola og juice, samt salg av Peppes dagligvare.

Historien

Synnøve Finden (1882-1957) ble født i den vakre, lille grenda Finden som ligger ved vannet innerst i en liten arm av Sognefjorden. Som budeie fikk hun tidlig et innblikk i gårdsarbeid.

Starten på Synnøve Findens Ostefabrikk

Som en jente med tiltakslyst og pågangsmot utdannet hun seg til meierist og dro til hovedstaden Kristiania for å prøve lykken. Sammen med Pernille Holmen fra Hedmark åpnet hun Synnøve Findens Ostefabrikk i Oslo i 1928. Der ble pultostproduksjon satt i system for kommersiell produksjon. Med deres høye krav til kvalitet på råvarer og produkt, økte sakte men sikkert pultostens popularitet. På 30-tallet produserte de ansatte ost under dårlige kår og med lav lønn, men Pernille og Synnøve stod for alle måltider, og lot arbeiderene bo gratis. Synnøve vernet godt om sine oppskrifter og ideer, og historien forteller at hun en gang jaget en "snushane" fra Norske Meierier/Fellesmeieriet på dør med en piassavakost. Hun tok også patent på flere av ostetypene sine.

Om selskapet

Synnøve Finden Meierier

Meierimonopolet i Norge ble avsluttet på midten av 1990-tallet. I 1995 kjøpte Synnøve Finden Meierier et nedlagt meieri i Alvdal. Alvdal Meieri hadde drevet brunostproduksjon og behandlet ca. seks millioner liter melk. Bygget var imidlertid tømt for produksjonsutstyr. Det ble derfor bygget opp et moderne anlegg basert på en kombinasjon av brukt og nytt utstyr. Nyeste teknologi ble benyttet i de prosessene som var viktigst for å ha høy kvalitet og effektivitet. Sommeren 1996 sto anlegget klart, og høsten 1996 ble Synnøve Gulost lansert. I januar året etter ble Synnøve Brunost lansert.

Synnøve Finden AS i dag

Synnøve Finden AS er i dag som liten aktør en utfordrer innen norsk dagligvare. Selskapet leverer produkter innenfor flere områder: gulost, brunost, prim, yoghurt, knekkebrød, granola og juice på egne merkevarer, samt Brämhults og Peppes i dagligvare. Synnøve Finden tilbyr også produkter til storhusholdning, industri eller handelens egne merkevarer.

Størstedelen av volumet produseres på våre to produksjonsanlegg i Alvdal og Namsos. De to anleggene har ca 120 ansatte til sammen. Synnøve Finden er også opptatt av å tilby norske forbrukere kvalitetsprodukter fra utlandet og importerer blant annet helt ekte gresk yoghurt. Denne er selvsagt laget av gresk melk, på et gresk meieri i Hellas.

Synnøve Finden er en del av Scandza som bl.a. også eier Finsbråten, Sørlandschips og Bisca.

Samfunnsansvar

Synnøve Finden er opptatt av samfunnet rundt oss og er blant annet hovedsponsor for det lokale idrettslaget Alvdal IL som er viktig i bygda hvor vi har vårt største produksjonsanlegg.

Grønt Punkt Partner

Synnøve Finden er som Grønt Punkt Partner, medlem i et lojalitetsprogram for medlemmer i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge AS sikrer finansiering av returordningene for plast-, metall- og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp. I tillegg drifter de innsamling og gjenvinning av plastemballasje, emballasjekartong og drikkekartong. Ved hjelp av enkle grep som å merke emballasjen med Grønt Punkt og kildesorteringspiktogram, får våre medlemmer en god anledning til å vise forbrukerne at de tar samfunnsansvar. Jo flere bedrifter som blir Grønt Punkt Partner, desto tydeligere vil norsk næringsliv fremstå som miljø- og samfunnsansvarlig.

Inkluderende Arbeidsliv

Synnøve Finden er en IA-bedrift (Inkluderende Arbeidsliv).

Bildebank

Last ned packshots bilder fra vår bildebank. Bildene kan brukes fritt, men må krediteres Synnøve Finden. Bildene våre er også tilgjengelige på flickr.