

Pizza Italiano
Slik gjør du:
Pizzadeig:
1. Miks salt og mel i en bolle. Rør gjæren ut i vannet. Bland det våte med det tørre og elt for hånd til det er godt blandet. Elt 3-5 min ekstra. La deigen hvile i 15 minutter, før du elter ytterligere 3 min.
2. Lag 2 boller. Dekk med en fuktet klut eller plastikk og la heve i romtemperatur i 3-4 timer (til dobbel størrelse). For ekstra god deig, hev i kjøleskapet over natten (8-16t). Mens deigen hever lag tomatsausen under.
3. Når deigen er klar, trekk deigen ut til runde leiver.
4. Smør utover tomatsaus og legg på topping. Stek på min 230 °C i 3-5 min eller til osten bobler og kanten er gylden og sprø.
Tomatsaus:
Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er gyllen – ca 5min.
Tilsett tomater, salt og sukker – rør sammen og kokk videre i 15-20min.
På slutten, tilsett hakket fersk basilikum.
TOPPINGS:
• Margherita: Tomatsaus, Synnøve Italiano revet og basilikum.
• Parma: Tomatsaus, Synnøve Italiano revet ost og pesto.
Fordel parma skinke og ruccula over etter steking.
• Calabrese: Tomatsaus, Synnøve Italiano revet ost, pepperoni og rødløk. Chili etter smak.
Ønsker du en kjapp og lettvint løsning?
Prøv Peppes Pizza sine ferdigbunner, tomatsaus og toppinger – selges på din nærmeste dagligvare.
- 0 porsjoner
Dette trenger du til deigen:
- 0
- gram
- pizzamel tipo 0 eller 00
- 0
- ts
- salt
- 0
- gram
- fersk gjær (1/8 pk) eller 1 ts tørrgjær
- 0
- dl
- lunkent vann
Dette trenger du til tomatsaus
- 0
- boks
- hermetiske knuste tomater
- 0
- finhakket løk
- 0
- båt
- finhakket hvitløk
- 0
- ts
- sukker
- 0
- ss
- hakket basilikum
- 0
- ts
- salt
- 0
- ss
- olivenolje