Synnøve Finden

Pizza Italiano

Slik gjør du: 

Pizzadeig:

1. Miks salt og mel i en bolle. Rør gjæren ut i vannet. Bland det våte med det tørre og elt for hånd til det er godt blandet. Elt 3-5 min ekstra. La deigen hvile i 15 minutter, før du elter ytterligere 3 min.

2. Lag 2 boller. Dekk med en fuktet klut eller plastikk og la heve i romtemperatur i 3-4 timer (til dobbel størrelse). For ekstra god deig, hev i kjøleskapet over natten (8-16t). Mens deigen hever lag tomatsausen under.

3. Når deigen er klar, trekk deigen ut til runde leiver.

4. Smør utover tomatsaus og legg på topping. Stek på min 230 °C i 3-5 min eller til osten bobler og kanten er gylden og sprø.

Tomatsaus:

Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er gyllen – ca 5min.

Tilsett tomater, salt og sukker – rør sammen og kokk videre i 15-20min.

På slutten, tilsett hakket fersk basilikum.

TOPPINGS:

• Margherita: Tomatsaus, Synnøve Italiano revet og basilikum.

• Parma: Tomatsaus, Synnøve Italiano revet ost og pesto.

Fordel parma skinke og ruccula over etter steking.

• Calabrese: Tomatsaus, Synnøve Italiano revet ost, pepperoni og rødløk. Chili etter smak.

 

Ønsker du en kjapp og lettvint løsning?

Prøv Peppes Pizza sine ferdigbunner, tomatsaus og toppinger – selges på din nærmeste dagligvare.

 

  • 0 porsjoner

Dette trenger du til deigen:

  • 0
  • gram
  • pizzamel tipo 0 eller 00
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • gram
  • fersk gjær (1/8 pk) eller 1 ts tørrgjær
  • 0
  • dl
  • lunkent vann

Dette trenger du til tomatsaus

  • 0
  • boks
  • hermetiske knuste tomater
  • 0
  • finhakket løk
  • 0
  • båt
  • finhakket hvitløk
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ss
  • hakket basilikum
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • ss
  • olivenolje