Synnøve Finden

Pastagrateng med ostesaus

Pastaskruer omhyllet av masse deilig ostesaus, gratinert i ovnen med et godt lag revet Synnøve ost på toppen. Mmmmm!

Ostesaus:

  • Smelt margarinen på middels varme i en liten kjele. Tilsett chiliflak og la det frese kjapt.
  • Visp inn hvetemel til en jevn blanding.
  • Spe med litt og litt matfløte mens du visper godt. Når det tykner, tilsett mer matfløte til alt er brukt opp.
  • Ta kjelen av varmen, tilsett Synnøve revet ost og visp til osten har smeltet inn i sausen.
  • Smak til med litt salt og pepper.

Pasta, grønnsaker og gratinering:

  • Kok pastaen al dente, såvidt mør. Kutt tomatene smått, olivenene og vårløken i tynne skiver.
  • Sil av kokevannet på den ferdigkokte pastaen. Bland inn tomater, oliven og vårløk.
  • Fordel blandingen i en stor ildfast form, eller i fire mindre porsjonsformer.
  • Strø over Synnøve revet ost og gratiner midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min, til osten er er smeltet og lett gyllen.

Pynt gjerne med et dryss hakkede friske urter ved servering.

  • 0 porsjoner

Ostesaus:

  • 0
  • ss
  • margarin
  • 0
  • ts
  • chiliflak
  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • matfløte
  • salt og pepper

Ellers trenger du:

  • 0
  • g
  • tørr pasta
  • 0
  • tomater
  • 0
  • oliven
  • 0
  • vårløk