Synnøve Finden

Ostegratinerte poteter med kryddersmør

Har du en rest kokte poteter til overs, er dette en super oppskrift for å trylle dem om til noe skikkelig snadder! En liten vri er at vi har lagt den revne osten i bunn sammen med hvitløksmør, noe som gir herlig sprø skorpe og masse smak. Superlekkert som tilbehør til middagsretter, til tapasbordet eller som snacks sammen med en fyldig tomatsaus eller dipp.

Slik gjør du:

  • Del potetene i to på midten.
  • Sett ovnen på 225 grader og finn fram en ildfast form som er stor nok til at potetene får plass.
  • Smelt kryddersmøret og pensle formen med halvparten av smøret.
  • Fordel den revne osten i formen. Legg potetene side ved side oppå osten med snittflaten ned. Pensle med resten av kryddersmøret og strø over litt flaksalt.
  • Stek på 225 grader midt i ovnen i 20-30 min.
  • Dryss over finhakkede urter ved servering.

Tips: Velg din favoritt Synnøve revet ost. Vi brukte for anledningen Synnøve revet Gulost og Cheddar.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • kokte småpoteter med skrellet på
  • litt
  • flaksalt
  • 0
  • neve
  • frisk persille eller andre urter