Synnøve Finden

Ostegratinerte småpoteter med kryddersmør

Har du en rest kokte poteter til overs, er dette en super oppskrift for å trylle dem om til noe skikkelig snadder! Superlekkert som tilbehør til middagsretter, til tapasbordet eller som snacks sammen med en fyldig tomatsaus eller dipp.

Slik gjør du:

  • Del potetene i to på midten.
  • Sett ovnen på 225 grader og finn fram en ildfast form som er stor nok til at potetene får plass.
  • Smelt kryddersmøret og pensle formen med halvparten av smøret.
  • Fordel den revne osten i formen. Legg potetene side ved side oppå osten med snittflaten ned. Pensle med resten av kryddersmøret og strø over litt flaksalt.
  • Stek på 225 grader midt i ovnen i 20-30 min.
  • Dryss over finhakkede urter ved servering.

Tips: Velg din favoritt Synnøve revet ost. Vi brukte for anledningen Synnøve revet Gulost og Cheddar.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • kokte småpoteter med skrellet på
  • litt
  • flaksalt
  • 0
  • neve
  • frisk persille eller andre urter