Synnøve Finden

Kanskje verdens beste ostepizza

Er du en av dem som prøver å kutte ned på kjøttforbruket, er denne fantastiske ostepizzaen et superenkelt steg i riktig retning. Her kan du blande dine favorittoster fra Synnøve for å få den ostesmaken du liker best.

Slik gjør du:

Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, om du har. Ellers fungerer tålmodighet og muskelkraft like bra. Løs først gjæren opp i fingervarmt vann. Ha deretter alt det tørre i en bolle. Deretter sper du inn gjær- og vannblandingen litt etter litt. La maskinen gå på lav fart i ca et kvarter. Eventuelt må du brette opp ermer og elte og kna til deigen er glatt og smidig. Dersom deigen virker hard, tilsetter du litt ekstra vann. Plasseres lunt og etterheves i to timer, eller til deigen er blitt luftig. Del opp i porsjonspizzaer eller en stor leiv. Prøv å strekke deigen mer enn å kjevle. La gjerne pizzadeigen heve litt etter at du har formet den i ønsket form og størrelse.

Finhakk løk og stek den blank i litt olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk og surr videre i et par minutter. Rør inn tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene, tilsett oregano, sukker og salt og la det småkoke i en halvtimes tid. Gjerne lengre. Vil du ha en helt smidig saus, bruk stavmixer. 

Fordel pizzasausen godt utover og topp med din favoritt Synnøve ost. Skjær cherrytomatene i to og fordel utover. Avslutt med biter av Skrella Mozzarella og basilikumblader. 

Stekes i forvarmet ovn på 230 grader, nederste rille, til pizzaen har fått en gyllen farge.

  • 0 porsjoner

Pizzadeig:

  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • dl
  • lunkent vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • pk
  • gjær

Tomatsaus

  • 0
  • stk
  • løk
  • 0
  • boks
  • hermetiske tomater av god kvalitet
  • 0
  • ss
  • tomatpuré
  • 0
  • stk
  • fedd hvitløk
  • 0
  • ts
  • oregano
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ts
  • salt
  • En god klunk god olivenolje

Topping:

  • 0
  • pk
  • Skrellet Mozzarella
  • 0
  • g
  • Synnøve ost, for eksempel Synnøve Grovrevet Gulost, Norsk Emmentaler, Norsk Gouda eller Synnøve Rabagast
  • Søte, gode cherrytomater
  • Noen blad med basilikum