

Kanskje verdens beste ostepizza
Er du en av dem som prøver å kutte ned på kjøttforbruket, er denne fantastiske ostepizzaen et superenkelt steg i riktig retning. Her kan du blande dine favorittoster fra Synnøve for å få den ostesmaken du liker best.
Slik gjør du:
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, om du har. Ellers fungerer tålmodighet og muskelkraft like bra. Løs først gjæren opp i fingervarmt vann. Ha deretter alt det tørre i en bolle. Deretter sper du inn gjær- og vannblandingen litt etter litt. La maskinen gå på lav fart i ca et kvarter. Eventuelt må du brette opp ermer og elte og kna til deigen er glatt og smidig. Dersom deigen virker hard, tilsetter du litt ekstra vann. Plasseres lunt og etterheves i to timer, eller til deigen er blitt luftig. Del opp i porsjonspizzaer eller en stor leiv. Prøv å strekke deigen mer enn å kjevle. La gjerne pizzadeigen heve litt etter at du har formet den i ønsket form og størrelse.
Finhakk løk og stek den blank i litt olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk og surr videre i et par minutter. Rør inn tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene, tilsett oregano, sukker og salt og la det småkoke i en halvtimes tid. Gjerne lengre. Vil du ha en helt smidig saus, bruk stavmixer.
Fordel pizzasausen godt utover og topp med din favoritt Synnøve ost. Skjær cherrytomatene i to og fordel utover. Avslutt med biter av Skrella Mozzarella og basilikumblader.
Stekes i forvarmet ovn på 230 grader, nederste rille, til pizzaen har fått en gyllen farge.
3-4 porsjoner
Dette trenger du:
Pizzadeig:
- 500 gram hvetemel
- 1,5 ts sukker
- 2 ts salt
- 3 dl lunkent vann
- 4 ss olivenolje
- ½ pakke gjær
Tomatsaus
- 1 stk løk
- 1 boks hermetiske tomater av god kvalitet
- 1 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk
- 3 ts oregano
- 2 ts sukker
- 1,5 ts salt
- En god klunk god olivenolje
Topping:
- 1 pakke Skrella Mozzarella
- 300 gram av din favoritt Synnøve ost, for eksempel Synnøve Grovrevet Gulost, Norsk Emmentaler, Norsk Gouda eller Synnøve Rabagast
- Søte, gode cherrytomater
- Noen blad med basilikum