Synnøve Finden

Bakt potet med tacofyll og Skrella Mozzarella

En supergod vri på den bakte poteten.

Poteter:

  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Vask og skrubb potetene. Prikk dem med en gaffel og tørk dem med et rent kopphåndkle.
  • Gni dem inn med litt olivenolje jevnt over og legg dem på en bakepapirkledt stekeplate eller i en ildfast form. Strø over litt salt.
  • Bak midt i ovnen på 225 grader 1 - 1,5 time. Baketid avhenger av størrelsen på potetene. Stikk en kniv gjennom for å kjenne om de er gjennombakte, de skal være myke tvers igjennom.

Fyll:

  • Stek maiskornene på høy varme i en stor stekepanne uten olje til de begynner å "poppe" og maisen har en gyllen farge. Ha det i en bolle og sett til side.
  • Stek linsene kjapt i litt olje, tilsett tacokrydder og stek til det er lett gyllent. Tilsett hakket persille og sett til side.
  • Kutt Synnøve Skrella Mozzarella i tynne skiver.

Kutt et kryss i de ferdigbakte potetene, klem på dem slik at potetkjøttet moses litt og fyll opp med en klatt margarin, linsefyll, Skrella Mozzarella og stekt mais. Topp med rømme.

Tips:

Bruk gjerne kjøttdeig eller vegetarfarse istedenfor linser.

Skrella Mozzarella kan erstattes av revet Synnøve ost.

  • 0 porsjoner

Poteter:

  • 0
  • store bakepoteter
  • olivenolje
  • flaksalt

Fyll:

  • 0
  • g
  • mais
  • 0
  • g
  • ferdigkokte linser
  • 0
  • ss
  • tacokrydder
  • 0
  • neve
  • hakket frisk bladpersille
  • 0
  • ss
  • rømme