Synnøve Finden

Vegetarlasagne med linser og fyldig ostesaus

Her har vi laget en fyldig béchamelsaus med revet Synnøve ost smeltet inn i sausen og smaksatt med en akkurat passe stor dose muskat. I bolognesesausen har vi helt enkelt byttet ut kjøttdeig med linser. Resultat: En klassisk lasagne i vegetarisk versjon!

Linsebolognese:

  • Finhakk løken og riv gulrot på et grovt rivjern. Sil av laken og skyll linsene.
  • Stek løken myk og blank i litt olivenolje i en kjele. Tilsett revet gulrot og la den steke med et par minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene (linser, hakkede tomater, vann, tomatpuré, buljongterning, soyasaus, pizzakrydder og peppermiks).
  • Småkok på lav varme uten lokk til sausen har kokt inn litt. Gjerne en times tid, men 30 min er også ok. Rør om iblant.

Ostesaus:

  • Riv eller kutt osten i små biter.
  • Smelt smøret på middels varme i en liten kjele. Visp inn melet.
  • Spe med litt og litt av melken, visp til det tykner og spe med mer, til all melken er brukt opp.
  • Ta kjelen av plata, tilsett osten og visp til den er helt smeltet.
  • Smak til med muskat og litt salt.

Montering og steking:

  • Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form og dekk den med bakepapir. Vi brukte en brødform, noe som gjorde det enkelt å lage en høy lasagne med mange lag.
  • Riv osten.
  • Start med et tynt lag ost i bunn, så et lag linsebolognese og deretter lasagneplater.
  • Fortsett med et tynt lag ostesaus. Fordel det helt ut til kanten på lasagneplatene.
  • Legg på et nytt lag lasagneplater, linsebolognese, plater, ostesaus osv.
  • Topp med resten av den revne osten og stek lasagnen på 200 grader i ca 40 min.

Tips:

1 kartong linser tilsvarer ca 230 g linser (avsilt vekt).

Bruk gjerne en av Synnøves ferdig revne oster. Se utvalget her.

  • 0 porsjoner

Linsebolognese:

  • 0
  • gul løk
  • 0
  • gulrot
  • 0
  • kartong
  • ferdigkokte røde linser
  • 0
  • boks
  • hermetiserte hakkede tomater
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • g
  • tomatpuré
  • 0
  • grønnsaksbuljongterning
  • 0
  • ss
  • soyasaus
  • 0
  • ts
  • pizzakrydder
  • 0
  • ts
  • peppermiks

Ostesaus:

  • 0
  • ss
  • smør
  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • melk eller plantemelk
  • 0
  • ts
  • malt muskat
  • salt

Ellers trenger du:

  • lasagneplater