Vegetarlasagne med linser og fyldig ostesaus
Her har vi laget en fyldig béchamelsaus med revet Synnøve ost smeltet inn i sausen og smaksatt med en akkurat passe stor dose muskat. I bolognesesausen har vi helt enkelt byttet ut kjøttdeig med linser. Resultat: En klassisk lasagne i vegetarisk versjon!
Linsebolognese:
- Finhakk løken og riv gulrot på et grovt rivjern. Sil av laken og skyll linsene.
- Stek løken myk og blank i litt olivenolje i en kjele. Tilsett revet gulrot og la den steke med et par minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene (linser, hakkede tomater, vann, tomatpuré, buljongterning, soyasaus, pizzakrydder og peppermiks).
- Småkok på lav varme uten lokk til sausen har kokt inn litt. Gjerne en times tid, men 30 min er også ok. Rør om iblant.
Ostesaus:
- Riv eller kutt osten i små biter.
- Smelt smøret på middels varme i en liten kjele. Visp inn melet.
- Spe med litt og litt av melken, visp til det tykner og spe med mer, til all melken er brukt opp.
- Ta kjelen av plata, tilsett osten og visp til den er helt smeltet.
- Smak til med muskat og litt salt.
Montering og steking:
- Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form og dekk den med bakepapir. Vi brukte en brødform, noe som gjorde det enkelt å lage en høy lasagne med mange lag.
- Riv osten.
- Start med et tynt lag ost i bunn, så et lag linsebolognese og deretter lasagneplater.
- Fortsett med et tynt lag ostesaus. Fordel det helt ut til kanten på lasagneplatene.
- Legg på et nytt lag lasagneplater, linsebolognese, plater, ostesaus osv.
- Topp med resten av den revne osten og stek lasagnen på 200 grader i ca 40 min.
Tips:
1 kartong linser tilsvarer ca 230 g linser (avsilt vekt).
Bruk gjerne en av Synnøves ferdig revne oster. Se utvalget her.
- 0 porsjoner
Linsebolognese:
- 0
- gul løk
- 0
- gulrot
- 0
- kartong
- ferdigkokte røde linser
- 0
- boks
- hermetiserte hakkede tomater
- 0
- dl
- vann
- 0
- g
- tomatpuré
- 0
- grønnsaksbuljongterning
- 0
- ss
- soyasaus
- 0
- ts
- pizzakrydder
- 0
- ts
- peppermiks
Ostesaus:
- 0
- ss
- smør
- 0
- ss
- hvetemel
- 0
- dl
- melk eller plantemelk
- 0
- ts
- malt muskat
- salt
Relaterte produkter

Synnøve Kongsgård

Synnøve Gårdsost 800g

Synnøve Gulost

Synnøve Rabagast 480g

Synnøve Gouda 1,25 kg

Synnøve Lett Gouda 1 kg

Synnøve Lettost 1 kg

Lett Gulost 40% mindre fett

Synnøve Lett Gulost 40% mindre fett 1,25 kg

Protein ost bit

Synnøve Ekte revet gulost

Revet Gouda

Synnøve Norsk Mozzarella revet 170g

Synnøve 3 oster

Synnøve Norsk Mozzarella revet 170g

Revet Økonomipakke

