Synnøve Finden

Synnøves sprø vafler med brunost

Det florerer av fancy matretter med rare navn. Men finnes det noe bedre enn sprø, nystekte vafler med ekte Synnøve brunost på? Akkurat sånn som bestemor lagde dem. 

Slik gjør du: 

Start med å piske egg og sukker godt sammen, så sukkeret løser seg opp. Deretter tilsetter du melk, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Pisk godt slik at du får en smidig og glatt røre. Spe deretter inn vannet litt og litt. Til slutt tilsetter du smeltet smør. 

Det er viktig å la røren få svelle minst 15 minutter før du setter i gang med stekingen. Synes du at vaffelrøren er for tykk, kan du tilsette litt ekstra melk eller vann. 

Serveres med godt smør og Synnøve Gudbrand eller Fløtemys.

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 50 gram sukker
  • 5 dl melk
  • 450 gram hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1,5 dl vann
  • 200 gram smør