Synnøve Finden

Saftige horn med Gresk Yoghurt

Med Synnøve Ekte Gresk Yoghurt i deigen blir den saftig og fin å jobbe med. Dessuten får du lurt inn litt ekstra protein. PS: Disse er supre i matpakken!

Deig: 

  • Bland sammen alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin. Elt til deigen er jevn og glatt.
  • Dekk til bakebollen og la heve i 10 timer eller lenger på kjøkkenbenken (gjerne over natten).

Fyll:

  • Grovhakk løken og vask spinaten.
  • Smelt smøret i en vid kjele eller stekepanne. Tilsett løken og stek til den er blank. Tilsett spinaten og surr på medium varme et par minutter, til spinatbladene har falt sammen.
  • Bland inn hvitløkspulver og kjør spinatrøren fin med en stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.

Montering og steking:

  • Del deigen i to. Kjevle hver del til en rund leiv som du deler i 8 trekantede "kakestykker".
  • Fordel litt spinatrøre på hver trekant og legg på Gårdsost i skiver.
  • Rull sammen til horn. Pensle med pisket egg og dryss over sesamfrø. Etterhev mens ovnen blir varm.
  • Stek hornene midt i ovnen på 225 grader i 15 min.

Tips: Hornene egner seg flott til frysing. Ta dem ut av fryseren om morgenen, legg i matpakken og de er spiseklare til lunsj!

  • 0 porsjoner

Deig:

  • 0
  • dl
  • fingervarmt vann
  • 0
  • ts
  • tørrgjær (eller 2 ss surdeigsstarter)
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • kg
  • fint spelt- eller hvetemel
  • 0
  • g
  • grovt spelt- eller hvetemel

Fyll:

  • 0
  • løk
  • 0
  • g
  • frisk spinat
  • 0
  • ss
  • smør
  • 0
  • ts
  • hvitløkspulver
  • salt og pepper

Pensling:

  • 0
  • egg
  • sesamfrø