Synnøve Finden

Focaccia med ost og oliven

Mmmmm, nystekt myk og luftig focaccia med smeltet ost og oliven. Deilig tilbehør til tapas, grillmat, supper, gryteretter - you name it. Eller nyt som den er med Synnøves tzatziki som dipp.

Slik gjør du:

  • Visp sammen vann, olivenolje, pizzakrydder, gjær og salt i en stor bakebolle. Visp inn melet og sett til heving på lunt sted i minst 40 min.
  • Del olivenene i to og kutt osten i biter/terninger.
  • Når deigen er ferdig hevet, hvelve den ut over en bakepapirkledt stekeplate. Bruk litt mel på hendene og trykk den ut til ca 2 cm høyde.
  • Dytt ostebiter og oliven godt nedi deigen. Drypp over litt olivenolje og flaket havsalt.
  • Stek midt i ovnen på 225 grader i 12 - 15 min.

Tips: Vi brukte for anledningen Synnøve Skrella Mozzarella i denne oppskriften, men alle Synnøve gulost kan brukes. Velg din favoritt!

  • 0 porsjoner

Foccacia-deig:

  • 0
  • dl
  • fingervarmt vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ss
  • pizzakrydder
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • dl
  • hvetemel

Topping:

  • 0
  • oliven
  • olivenolje
  • flaksalt