Synnøve Finden

Ystemesterens favoritter

På Synnøves ysteri i Alvdal jobbes det hardt dag og natt for å bringe god smak til matbordene rundt om i hele Norge. Her produseres det Synnøve-ost til folket, i alle varianter og former. 

På fabrikken er det ystemester Rune Rædergård som har ansvaret for å holde ostehjulene i gang. Han vet det er store forskjeller i folks smak og hvor viktig det er for folk å få nettopp sin favorittost. Men ystemesteren har også sine egne favoritter som han gledelig deler. 

Her får du tre av hans yndlingskombinasjoner som du enkelt kan kopiere eller bli inspirert til å lage dine egne versjoner av.

Klem til med en omelett

Klemmeosten er en ganske ny favoritt hos ystemester Rædergård. Han bruker den både som ingrediens i matretter og som pålegg på knekkebrød eller brødskiva. Et triks er også å bruke den i omeletten for en enkel og digg rett. 

– Jeg visper alltid inn litt klemmeost i røren. Det gir et ekstra kick på smaken, men gir også en saftigere omelett. 

– Prøv Synnøve Smøreost neste gang du skal lage omelett til frokost eller lunsj. Jeg lover deg at det vil heve smaken. Har du oppi kjøtt fra gårsdagens middag og grønnsaker, får du også en god og næringsrik middag, som også gir mindre matsvinn.

Ysterens yndlingsomelett

Dette trenger du: 

  • Egg
  • Melk
  • Synnøve Smøreost
  • Cherrytomater
  • Rødløk
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

Slik gjør du det:

  • Visp sammen egg, melk, smøreost, salt og pepper 
  • Del cherrytomatene i to og rødløken i tynne skiver
  • Hell eggeblandingen i stekepanne og fordel tomater og rødløk over 
  • Stek på svak varme til omeletten er stivnet

Tasty toast

Mellom slagene på ysteriet tar gjerne Rædergård en matpause med en god toast. Og toastjernet hans blir godt brukt enten han skal lage seg en kjapp lunsj eller skal glede kolleger med en ny toastvariant full av smak. 

– Toast er en av mine favoritter, siden du kan lage den på utallige måter, forteller ystemester Rædergård. 

– Jeg er spesielt glad i ost med mye smak som Synnøve Rabagast eller ekstra vellagret Gouda. Men når jeg skal lage noe jeg vet alle liker går jeg for en klassisk toast med ost og skinke. Med grovt brød og lettost, får du en sunnere variant du kan nyte med god samvittighet. For å øke matopplevelsen har jeg også på noen skiver avokado. 

Toast for alle

Dette trenger du: 

  • Grovt brød
  • Synnøve lett gulost
  • Skinke
  • Avokado

 Slik gjør du det:

  • Fordel ost, skinke og avokado mellom to brødskiver
  • Stek i toastjern eller i panne. 
  • Voila - server gjerne med frisk tomatsalat ved siden av

Smakfull smoothie bowl 

Når ysteren skal ha noe ekstra godt finner han frem blenderen for å lage favoritten smoothie bowl med gresk yoghurt og granola.

– En smoothie bowl går kjapt å lage og er kjempegodt. I tillegg er det faktisk sunt. Jeg spiser smoothie bowl til frokost eller som dessert på kvelder jeg får lyst på noe godt, sier Rædergård. 

Han bruker det han har i kjøleskapet av frukt og bær, men den beste smoothie bowlen mener han lages med ekte gresk yoghurt fra Synnøve

– Denne gir frisk smak og fløyelsesmyk konsistens. Men best av alt er det at den inneholder lite fett og er rik på proteiner.  Og så må jeg alltid ha litt granola på toppen for å få en crunch. 

Bolle av herlighet

Dette trenger du: 

Slik gjør du det:

  • Ha yoghurt, banan og frosne blåbær i en blender
  • Kjør til en jevn blanding
  • Ha i en bolle og topp med friske bær og Synnøve Granola Jordbær

Hvis du skulle bli fysen på noe annet, så kan du se flere av våre oppskrifter her!