Synnøve Finden

Synnøves glutenfrie gulrotkake med kremostglasur

Bak en saftig gulrotkake på null komma niks med Synnøves glutenfrie ferdigmiks!

Gulrotkake:

  • Sett ovnen på 180 grader og gjør klar en kakeform med bakepapir (ev. smør formen med margarin). PS: Du trenger en form som rommer minst 1,5 liter.
  • Ha Synnøve gulrotkakemiks i en stor bakebolle. Visp inn olje, egg og revet gulrot.
  • Fordel kakedeigen i formen og stek midt i ovnen på 180 grader i 40 - 45 min. PS: Steketid kommer an på form og ovn. Sjekk om kaka er ferdig ved å stikke nedi en spiss kniv. Det skal ikke henge igjen noe våt deig på kniven.

Kremostglasur:

  • Ha kremosten i en bolle og bland inn melis.
  • Smak til med sitronsaft.
  • Bre glasuren over kaka når den er romtemperert.

Tips: For en vegansk (eggfri og melkefri) kake, erstatt egg med 1 most banan (ca 90 g) og 1 ss bakepulver i kakedeigen. Bruk vegansk kremost i glasuren.

Tips: For enda mer deilig kryddersmak, tilsett 1 ts malt kanel og 0.5 ts malt kardemomme i kakedeigen.

  • 0 porsjoner

Gulotkake:

  • 0
  • g
  • solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 0
  • egg
  • 0
  • g
  • revet gulrot

Kremostglasur:

  • 0
  • g
  • kremost naturell
  • 0
  • g
  • melis
  • 0
  • ts
  • frisk sitronsaft, smak til