Synnøve Finden

Smakfull rødbetsalat med gresk yoghurt 

Tid: 10 minutter

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Rask, enkel og sunn rødbetsalat med yoghurt og hvitløk. Server som tilbehør til alle typer kjøtt. Denne salaten gjør måltidet smakfullt, sunnere og fargerikt!

Slik gjør du: 

Vask, tilbered og finriv rødbetene. Her er det lurt å bruke hansker. 

Ha revet rødbete i en liten bolle. Tilsett yoghurt, finhakket hvitløk, salt, eddik, dill og olivenolje.

Bland godt sammen til ingrediensene er godt blandet og har en smidig konsistens. Dybden i fargen vil avhenge av hvor rød rødbetene er.

Server gjerne med solsikke- eller gresskarfrø og dryss noen dråper med god olivenolje over. 

8 porsjoner

Dette trenger du:

  • 300 g Synnøve gresk yoghurt Naturell
  • 2 middels rå eller ferdigkokte rødbeter
  • 2-4 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt etter smak
  • 1 ss finhakket dill
  • 2-3 ss eddik
  • 5-6 ss olivenolje

Til servering:

  • Solsikkefrø eller gresskarfrø
  • God olivenolje