Synnøve Finden

Smakfull pai med yoghurtbunn 

Tid: 90 minutter

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Det finnes ingen grunn til å ikke lage denne herlige paien laget med Synnøve gresk yoghurt Naturell. Rask, enkel og full av smak! Når du har tatt en bit, vil du ende opp med å spise mye...

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene til yoghurtbunnen i en bolle og elt raskt for å danne en ball. Del i to deler og trykk hver flat med håndflatene. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i 15 minutter. 

Rull ut deigen og legg i to smurte paiformer på 22 cm. Skjær bort overflødig deig som henger over kanten. Prikk bunnen lett overalt med en gaffel. La stå i kjøleskapet mens du tilbereder fyllet.

Varm opp oljen i en stekepanne og surr purre og løk. Tilsett revet gresskar og gulrøtter. Krydre med salt og pepper og la det koke i 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett osten i fyllet. Pisk eggene med melk og dill. Tilsett i fyllet og bland godt sammen. Del likt mellom de to paiformene.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • g
  • smør romtemperert
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • stk
  • egg
  • 0
  • kg
  • gresskar, grovrevet
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • stk
  • purre (kun hvit del), finhakket
  • 0
  • stk
  • finhakket
  • 0
  • stk
  • gulrøtter, revet
  • 0
  • g
  • ricottaost
  • 0
  • g
  • fetaost
  • 0
  • g
  • kremost
  • 0
  • dl
  • usøtet kondensert melk
  • 0
  • stk
  • egg
  • 0
  • ss
  • dill, finhakket eller fersk mynte
  • Salt og pepper