Synnøve Finden

Smakfull pai med yoghurtbunn 

Tid: 90 minutter

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Det finnes ingen grunn til å ikke lage denne herlige paien laget med Synnøve gresk yoghurt Naturell. Rask, enkel og full av smak! Når du har tatt en bit, vil du ende opp med å spise mye...

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene til yoghurtbunnen i en bolle og elt raskt for å danne en ball. Del i to deler og trykk hver flat med håndflatene. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i 15 minutter. 

Rull ut deigen og legg i to smurte paiformer på 22 cm. Skjær bort overflødig deig som henger over kanten. Prikk bunnen lett overalt med en gaffel. La stå i kjøleskapet mens du tilbereder fyllet.

Varm opp oljen i en stekepanne og surr purre og løk. Tilsett revet gresskar og gulrøtter. Krydre med salt og pepper og la det koke i 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett osten i fyllet. Pisk eggene med melk og dill. Tilsett i fyllet og bland godt sammen. Del likt mellom de to paiformene.

8 porsjoner

Dette trenger du:

  • 500 g hvetemel
  • 250 g smør romtemperert
  • 200 g Synnøve gresk yoghurt Naturell
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • 1 kg gresskar, grovrevet
  • 4 ss olivenolje
  • 2 purre (kun hvit del), finhakket
  • 2 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter, revet
  • 400 g ricottaost
  • 600 g fetaost
  • 250 g kremost
  • ½ dl usøtet kondensert melk
  • 4 egg
  • 2 ss dill, finhakket eller fersk mynte
  • Salt og pepper