

Smakfull pai med yoghurtbunn
Tid: 90 minutter
Vanskelighetsgrad: 2 av 3
Det finnes ingen grunn til å ikke lage denne herlige paien laget med Synnøve gresk yoghurt Naturell. Rask, enkel og full av smak! Når du har tatt en bit, vil du ende opp med å spise mye...
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til yoghurtbunnen i en bolle og elt raskt for å danne en ball. Del i to deler og trykk hver flat med håndflatene. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i 15 minutter.
Rull ut deigen og legg i to smurte paiformer på 22 cm. Skjær bort overflødig deig som henger over kanten. Prikk bunnen lett overalt med en gaffel. La stå i kjøleskapet mens du tilbereder fyllet.
Varm opp oljen i en stekepanne og surr purre og løk. Tilsett revet gresskar og gulrøtter. Krydre med salt og pepper og la det koke i 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett osten i fyllet. Pisk eggene med melk og dill. Tilsett i fyllet og bland godt sammen. Del likt mellom de to paiformene.
8 porsjoner
Dette trenger du:
- 500 g hvetemel
- 250 g smør romtemperert
- 200 g Synnøve gresk yoghurt Naturell
- ½ ts salt
- 1 egg
- 1 kg gresskar, grovrevet
- 4 ss olivenolje
- 2 purre (kun hvit del), finhakket
- 2 løk, finhakket
- 2 gulrøtter, revet
- 400 g ricottaost
- 600 g fetaost
- 250 g kremost
- ½ dl usøtet kondensert melk
- 4 egg
- 2 ss dill, finhakket eller fersk mynte
- Salt og pepper