Synnøve Finden

Rampete ostekjeks med Synnøve Rabagast

Myke, hjemmebakte kjeks med fyldig ostesmak fra vår prisvinnende Rabagast. Nyt dem som de er, med pålegg eller som tilbehør til tapas, supper, gryter eller salater.

Slik gjør du:

  • Bland mel, sesamfrø, bakepulver, urter og salt i en bakebolle. Smuldre inn smøret.
  • Riv osten på et grovt rivjern og bland det inn. Tilsett vann og elt kjapt sammen til en deig.
  • Trill deigen til en pølse og dekk den med plastfolie. Sett til avkjøling i kjøleskap i minst 1 time. Den kan gjerne stå over natten også.
  • Sett stekeovnen på 175 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  • Kutt deigen i tynne skiver med en skarp kniv, ca 5 mm. Legg dem side ved side på bakebrettet. (Vi fikk 26 kjeks av denne oppskriften).
  • Stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i 10-12 min, eller til de er lett gylne.
  • Avkjøl på rist.

Tips:

Bruk gjerne en av Synnøves andre guloster.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • ss
  • sesamfrø
  • 0
  • ts
  • bakepulver
  • 0
  • ts
  • tørket timian
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • g
  • smør
  • 0
  • dl
  • kaldt vann