Synnøve Finden

Potet- og grønnsaksgrateng med gresk yoghurt

På jakt etter en sunn, men velsmakende måte å lage poteter og grønnsaker på? Vel, du fant det akkurat! Med forfriskende gresk yoghurt!

Tid: 70 minutter
Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Slik gjør du: 

Kok potetene til de er møre. Du kan også steke eller bake dem om du heller vil det. Pass på at de ikke er overkokt, sånn at de holder formen under gratineringen. 

Ha litt olje i en stekepanne og la  tomatene, paprika, vårløk, hvitløk og mynte surre i omtrent 5 minutter til de er myke.

Legg et lag med poteter i bunnen av en ildfast form, krydre med salt og pepper og topp med et lag med 2-3 ss yoghurt. Legg så på et lag med grønnsaksblandingen. Gjenta med et nytt lag med poteter, yoghurt og grønnsaker, og avslutt med et lag med fetaost.

Stek i ovn på 180 grader i 25 minutter. Dryss parmesan over og stek i ca 10 minutter til. La gratengen hvile i minst 10 minutter før servering.

6 porsjoner

Du trenger:

  • 500g Synnøve Gresk Yoghurt Naturell
  • 50 g revet feta
  • 4 mellomstore poteter, kuttet i tykke skiver
  • 15-20 hele cherrytomater
  • ½ gul paprika og ½ oransje paprika, kuttet i strimler
  • 2 vårløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts mynte, finhakket
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Revet parmesan