Synnøve Finden

Potet- og grønnsaksgrateng med Gresk Yoghurt

Denne oppskriften gir deg en grateng proppfull av gode smaker! Server med focaccia eller annet godt brød ved siden av.

Slik gjør du: 

  • Kok potetene såvidt møre og kutt dem i tykke skiver.
  • Kutt paprikaen i strimler, hakk vårløken, finhakk hvitløk og mynte.
  • Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og surr hele cherrytomater, paprika, vårløk, hvitløk og mynte i ca 5 minutter, til grønnsakene er myke.
  • Legg et lag med poteter i bunnen av en ildfast form, krydre med litt salt og pepper og topp med et tynt lag yoghurt. Legg på et lag med grønnsaksblandingen. Gjenta med et nytt lag poteter, yoghurt og grønnsaker til ingrediensene er brukt opp. Avslutt med grovsmuldret fetaost.
  • Stek gratengen på 180 grader i ca 25 minutter. Dryss over revet parmesan og stek videre i ca 10 minutter. La gratengen hvile i minst 10 minutter før servering.

  • 0 porsjoner

Du trenger:

  • 0
  • mellomstore poteter
  • 0
  • paprika
  • 0
  • cherrytomater
  • 0
  • vårløk
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • ts
  • finhakket frisk mynte
  • salt og pepper
  • 0
  • g
  • fetaost
  • 0
  • neve
  • revet parmesan