Synnøve Finden

Frisk pavlova med Gresk Yoghurt

Nydelig marengskake toppet med vaniljekrem og friske bær.

Marengs:

  • Gjør klar en stekeplate med bakepapir. Tegn en sirkel på ca 24 cm diameter på papiret.
  • Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt mens du fortsetter å piske.
  • Sikt Maizenaen over blandingen og vend det forsiktig inn med en stor skje eller slikkepott.
  • Fordel marengsblandingen jevnt innenfor sirkelen på bakepapiret.
  • Stek på 100 grader i 90 minutter. 
  • Slå av ovnen og la marengsen stå i fred til den er helt avkjølt.

Vaniljekrem:

  • Ha kremfløte, melis og vaniljesukker i en bolle. Pisk til luftig krem.
  • Vend forsiktig inn yoghurten.
  • Sett i kjøleskap inntil servering.

Ved servering:

  • Ha marengsen på et serveringsfat.
  • Bre vaniljekremen over marengsbunnen og topp med friske bær.

Tips: Sikt gjerne over litt melis på toppen. Revet sjokolade og friske sitronmelisse- eller mynteblad er også fin pynt.

  • 0 porsjoner

Marengs:

  • 0
  • eggehviter
  • 0
  • g
  • sukker
  • 0
  • ts
  • Maizena

Vaniljekrem og topping:

  • 0
  • dl
  • kremfløte
  • 0
  • ss
  • melis
  • 0
  • ts
  • vaniljesukker
  • valgfrie friske bær til topping