Synnøve Finden

Ovnsbakt laks med magisk yoghurtsaus

Med denne yoghurtsausen som tilbehør blir laksemåltidet rene hverdagsfesten. 

Yoghurtsaus:

  • Riv skallet av sitronen med et fint rivjern. Del sitronen i to og klem ut saften. Ha sitronskall og -saft i en bolle.
  • Bland inn yoghurt og fløte. Smak til med salt.
  • Sett sausen i kjøleskapet mens du lager resten. 

Ovnsbakt laks:

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Klem saften av den resterende halvdelen av sitronen. Finhakk dillen.
  • Legg laksefiletene med litt avstand mellom seg i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, drissle over litt olivenolje og sitronsaften. Dryss over hakket dill.
  • Ovnsbak fisken på 180 grader i 5-6 minutter.

Server den ovnsbakte laksen med yoghurtsaus, salat og kokte poteter.

  • 0 porsjoner

Yoghurtsaus:

  • 0
  • sitron (skallet)
  • 0
  • sitron (saften)
  • 0
  • ss
  • fløte
  • litt salt

Ellers trenger du:

  • 0
  • sitron (saften)
  • 0
  • ss
  • frisk dill
  • 0
  • laksefileter
  • litt salt og pepper
  • olivenolje til steking