Synnøve Finden

Ovnsbakt laks med magisk yoghurtsaus

Laks er billig og sunt. Godt for både kropp og lommebok. Og med denne magiske yoghurtsausen som tilbehør, blir måltidet rene hverdagsfesten. 

Slik gjør du:

Start med å lage sausen. Bland sammen alle ingredienser. Smak til med salt, og sett yoghurtsausen i kjøleskapet for å sette seg. 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Krydre filetene med salt og pepper. Hell over litt god olivenolje og sitronsaften. Dryss over hakket dill og bak fisken i ovnen i 5-6 minutter. Pass på å ha litt avstand mellom fiskestykkene. 

Server gjerne den ovnsbakte laksen og yoghurtsausen med en god salat eller kokte poteter.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • stk
  • laksefileter
  • 0
  • ss
  • finhakket dill
  • 0
  • saft
  • fra sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje til steking

Yoghurtsaus:

  • 0
  • ss
  • fløte
  • 0
  • stk
  • sitron, revet skall
  • 0
  • stk
  • saft fra sitron
  • Salt