Synnøve Finden

Luftige muffins med laks og dill

Tid: 50 minutter

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Muffins er mer enn dessert! Disse unike muffinsene passer perfekt som lunsjrett eller til forrett, og vil definitivt imponere!

Slik gjør du:

  1. Kutt opp røykelaksen i 0,5cm biter.
  2. Rør sammen mel, bakepulver, hakket dill, salt, pepper og tørket timian.
  3. Bland inn egg, olje (du kan bruke oliven olje for mer smak!), Synnøve Gresk yoghurt Naturell og melk.
  4. Putt i revet parmesan og røykelaksen.
  5. Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen. Hvis du har ikke muffinsformer, kan du bare smøre inn et muffinsbrett.
  6. Fyll opp muffinsformer 3/4 deler fulle.
  7. Stek muffinsene midt i stekeovn på 180°C for 15-20min.
  8. Sett muffinsene til avkjølling på rist når det er ferdig stekt.

8 porsjoner

Dette trenger du:

  • 100 g røkt laks
  • 1 dl finhakket dill
  • 100 g revet parmesan
  • 3 egg
  • 4,75 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 dl olje
  • 1 dl melk
  • 1 dl Synnøve gresk yoghurt Naturell
  • 1 klype tørket timian
  • Salt og pepper
  • Smør og mel til formene