Synnøve Finden

Kjøttboller med myntedip

Tid: 45 minutter

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Klassiske kjøttboller med en ny vri. Denne fantastiske dipen er en forfriskende overraskelse til kjøttbollene!

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene til myntedipen.

Ha kjøttdeigen sammen med alle de andre ingrediensene til kjøttbollene i en bolle.

Elt godt med våte hender til alle ingrediensene er godt blandet.

La blandingen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Med våte hender former du blandingen til små baller med jevn størrelse. 

Varm opp olivenolje i en stekepanne til den er ryker og tilsett kjøttbollene. Stek på begge sider til de er lett brunet over det hele.

Kjøttbollene serveres varme sammen med myntedipen. Enjoy! 

4 porsjoner

Kjøttboller:

  • 500 g kjøttdeig
  • 500 g svinekjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 skiver daggamle brød (uten skorpe) dynket i vann og presset tørt
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 dl kopp frisk mynte, finhakket eller 1 ts tørket mynte
  • 1 ts oregano
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss olivenolje
  • Olivenolje til steking

Myntedip:

  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 250 g Synnøve gresk yoghurt Naturell
  • 1 dl finhakket mynte
  • 2 ss olivenolje
  • Salt