Synnøve Finden

Havrekjeks med sitron og gresk yoghurt

Tid: 30 minutter

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Sunne og deilige havrekjeks med sitron og gresk yoghurt. Kan det bli bedre?

Slik gjør du: 

Gjør klart et stekebrett med bakepapir. 

Visp sammen margarin og sukker til det er lett og luftig. Tilsett yoghurt, eggehviter, revet sitronskall og vanilje og bland godt. Tilsett gradvis alle de andre ingrediensene bortsett fra melis. Dekk til deigen og avkjøl i 1 til 3 timer.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Ha mel på hendene og form deigen til små kuler som du legger på stekebrettet. Dypp bunnen av et glass i melis og trykk det lett ned på hver av kulene for å danne kaker.

Stek i omtrent 10-12 minutter eller til kantene blir gyllenbrune. La kjeksen avkjøles i 2 minutter så det blir enklere å fjerne dem fra stekebrettet. 

Strø gjerne litt melis over før servering.

25 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1 dl mykt margarin
  • 3 dl sukker
  • 1 dl Synnøve Gresk yoghurt naturell eller Synnøve Gresk yoghurt med Sitron
  • 2 eggehviter eller 1 helt egg
  • 1 ss revet sitronskall
  • ½ ts vanilje pulver
  • 4,5 dl havregryn
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 0,5 dl melis