Synnøve Finden

Den ekte grekeren; Tzatziki 

Tid: 10 min

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

For ekte gresk tzatziki bruker du Synnøve Gresk yoghurt Naturell med 10% fett. Vil du ha en lettere variant kan du bruke Synnøve Gresk yoghurt Naturell med 2% fett.

Slik gjør du det:

Vask og tørk agurken, før du kutter den i fine terninger. Ha agurken i en dørslag og dryss over salt etter smak. Bland godt så saltet fordeler seg, og la det ligge noen minutter så vannet kan renne av. 

Klem ut resten av fuktigheten og ha blandingen over i en bolle. 

Tilsett yoghurt, finhakket hvitløk, eddik og olivenolje og rør det sammen med en skje. 

Smak til med salt og tilsett eventuelt mer eddik om blandingen trenger mer syrlighet. 

Tilslutt har du i finhakket dill og eventuelt mynte. 

Nyt tzatzikien med en gang eller oppbevar den i kjøleskapet. 

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • stk
  • fedd hvitløk, hakket
  • 0
  • ts
  • eddik
  • 0
  • ts
  • olivenolje
  • 0
  • stk
  • stor agurk
  • 0
  • ts
  • finhakket dill og/eller litt frisk mynte
  • Salt