Synnøve Finden

Den ekte grekeren: Tzatziki 

Nydelig tilbehør til så mangt - og ekstra god blir den med ekte gresk yoghurt! Prøv den for eksempel til falafel, grillmat, kjøtt-, kylling- eller fiskeretter.

Slik gjør du:

  • Vask og tørk agurken og kutt den i små terninger. Ha agurken i en dørslag og dryss over litt salt. Bland godt så saltet fordeler seg og la det ligge noen minutter.
  • Klem ut fuktigheten av agurken og ha det over i en bolle.
  • Tilsett yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eddik og bland godt.
  • Smak til med salt og eventuelt mer eddik om det trengs mer syre.
  • Bland inn finhakket dill og eventuelt mynte til slutt.
  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • stor slangeagurk
  • 0
  • hvitløksfedd, hakket
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ts
  • eddik
  • litt salt
  • 0
  • ts
  • finhakket dill og/eller litt frisk mynte