Synnøve Finden

Bli kjent med Team Synnøve

Gyda Westvold Hansen - Tidenes første verdensmester i kombinert for kvinner

I 2021 ble Gyda Westvold Hansen verdensmester i tidenes første verdensmesterskap for kvinner i kombinert. Sesongen etter tok hun sin første verdenscupseier,  og vant verdenscupen sammenlagt. 2022/23 sesongen er det store målet VM i Planica. I tillegg gleder hun seg ekstremt mye til VM på hjemmebane (Trondheim) i 2025.

Gyda Westvold Hansen er en kombinertløper som er vokst opp på en liten gård i Dalsbygda. Her har hun sammen med to yngre brødre hatt en allsidig og variert oppvekst med mye aktivitet. Som yngre drev hun med fotball, langrenn, hopp, turn og selvfølgelig kombinert.

Kombinert var idretten hun følte utfordret henne mest, som hun mestret best og fikk mest glede av. I tillegg var kombinertmiljøet noe hun ville være en del av. Som 16-åring flyttet hun hjemmefra for å begynne på kombinertlinja ved Heimdal videregående for å bli verdens beste. Her fikk hun muligheten til å kombinere skole og idrett, og muligheten til å bli trent av verdens beste trenere og ikke minst fikk hun trene på samme arenaer som noen av verdens beste utøvere.

I dag bor Gyda fortsatt i Trondheim, og satser for fult på idretten. Hun ønsker å være med å ta kombinertsporten til nye nivåer sportslig, samtidig som hun har som mål å vinne VM og forhåpentligvis etterhvert OL. Hun kommer til å gjøre det hun kan for å bli så god som overhodet mulig. Det å utvikle seg som utøver er det artigste hun vet om, og derfor passer kombinert veldig godt med tanke på alle utfordringene idretten stiller.

Asbjørg Nesje - Norges tøffeste dødser

Asbjørg Nesje, er 23 år gammel og kommer fra Trondheim. Hun startet å dødse sommeren 2020 og ble forelsket i sporten med en gang. Siden hun startet å dødse har hun vært med i tre VM (første i 2020) og har vunnet de to siste. Hun har konkurrert ellers i løpet av somrene også, men det hun liker aller best med dødsing er når man henger sammen en gjeng på en klippe og har det gøy sammen og utfordrer hverandre. Mestringsfølelsen, gleden, opplevelsene og miljøet er altså høydepunktene som dødser mener hun.

Asbjørg har vært turner i mange år før hun begynte med døds, og det har gitt henne en god bakgrunn og en stor fordel inn i dødseverdenen. Hun startet på turn da hun var 4 år gammel og drev aktivt med det på høyt nivå (teamgym) helt til hun var ferdig på videregående. Nå som hun ikke lenger driver med turn er hun veldig glad for at hun har funnet dødsingen istedenfor, noe som hun tror passer henne, om mulig, enda bedre enn det turningen gjorde. Om vinteren bruker hun også mange dager på snowboard og på topptur!

Ellers er Asbjørg sivilingeniørstudent på NTNU i Trondheim på linjen Bygg- og miljøteknikk og en utadvendt jente med mange ulike interesser. Glad i friluft og i å utfordre seg selv, pushe grensene sine og prøve nye ting.

Sunne og smakfulle produkter

Smakfulle oppskrifter