Synnøve Finden

Synnøves Hot & Flirty baconpoteter

Her er et godt eksempel på at det enkle absolutt kan være det beste. Eller hva sies om disse ovnsbakte potetene med dobbel dose ost, vårløk og sprøstekt bacon. Passer når som helst - med hvem som helst. Og beregn minimum to stykk pr person. 

Slik gjør du: 

Vask og skrubb potetene grundig og pensle dem med litt olje. Gni de inn med litt salt og pepper. Dropp folie, det gir bare bløtt skal. Et sprøstekte skall kan fint spises. Stikk et par hull i potetene med en gaffel eller en spiss kniv før baking. 

Forvarm ovnen til 200 grader, og bak potetene på rist eller brett midt i ovnen til de er møre. Etter en time kan du sjekke med en kniv om de er ferdige. 

Stek bacon sprøtt i en panne ved middels varme. 

Skjær toppen av potetene, og og legg innmaten i en bolle. Bland inn Synnøve Klemmeost Hot & Flirty, finhakket vårløk og sprøstekt bacon. Hold av litt bacon til topping. Smak til med salt og pepper. 

Fyll innmaten tilbake i potetene og dryss over godt med Synnøve Grovrevet Gulost. 

Sett stekeovnen på grill og gi potetene et par minutter så de får en gyllen skorpe. Strø over siste rest av bacon. 

Gjenta ved behov.

Dette trenger du:

  • 4 poteter - melne. For eksempel Pimpernell, Kerrs Pink eller Ringerikspotet
  • Olje til pensling
  • Salt og pepper
  • 1 pakke Synnøve Klemmeost Hot & Flirty
  • 220 gram Synnøve Grovrevet Gulost
  • 1 stk vårløk
  • Ca. 250 gram bacon i terninger