Synnøve Finden

Pannestekt yoghurtbrød med avokadosalat og chiliyoghurt

Dette nydelige yoghurtbrødet smaker himmelsk toppet med avokadosalat med fetaost og en akkurat passe småspicy chiliyoghurt!

Yoghurtbrød: 

  • Rist spisskummenfrøene lett i en tørr, varm panne og ha det i en stor bakebolle.
  • Tilsett yoghurt og bakepulver og bland godt sammen. Bland til slutt inn mel og elt det sammen til en jevn deig. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile mens du lager avokadosalat og chiliyoghurt.
  • Del deigen i 8 emner. Kjevle hver del til ca 3 mm tykke ovale leiver. Bruk litt mel på bordet for å unngå kliss.
  • Stek i en varm stekepanne i 2 - 3 minutter på hver side, til brødet er oppblåst og har en gyllen farge.
  • Legg brødene under et klede etter steking, så holder de seg myke og gode inntil servering.

Avokadosalat:

  • Skrell og kutt avokado i biter og ha det over i en bolle sammen med smuldret fetaost.
  • Drissle over noen dråper olivenolje og smak til med litt salt og pepper.

Chiliyoghurt:

  • Ha yoghurt og chilipaste i en bolle og bland sammen. 

Servering: Pensle brødet med litt olje og topp med avokadosalat og chiliyoghurt.

  • 0 porsjoner

Yoghurtbrød:

  • 0
  • ts
  • hele spisskummenfrø
  • 0
  • ts
  • bakepulver
  • 0
  • g
  • hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking

Avokadosalat:

  • 0
  • avokado
  • 0
  • g
  • fetaost
  • olivenolje
  • salt og pepper

Chiliyoghurt:

  • 0
  • ts
  • chilipaste