Synnøve Finden

Raskt yoghurtbrød med avokadosalat og chiliyoghurt

Prøv dette nydelige yoghurtbrødet sammen med en smakfull blanding av avokado og fetaost. Passer til enhver anledning!

Tid: 90 minutter
Vanskelighetsgrad: 3 av 3

Slik gjør du: 

Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne, og ha det i en bakebolle. Tilsett mel, bakepulver, 250 g gresk yoghurt naturell, og bland sammen. 

Vend blandingen ut på en overflate dekket av mel og elt til det blir en smidig deig. Ha deigen over i en smurt bakebolle, og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle. 

Skrell og kutt opp avokado, og ha det over i en bolle. Smuldre fetaost over og smak til med olivenolje som du drysser over. 

I en annen bolle rører du sammen chilipaste og resten av yoghurten. 

Del deigen i 8 emner. Rull hver på en lett melet overflate til en oval form, omtrent 3 mm tykk. Stek hvert brød i en varm stekepanne i 2 til 3 minutter på hver side, til brødet er oppblåst og har en fin farge. 

Pensle brødet med litt olje, og server med avokadosalat og chiliyoghurt.

8 porsjoner

Du trenger:

  • 1 ts spisskummenfrø
  • 250 g hvetemel, pluss litt ekstra for baking
  • ¾ ts bakepulver
  • 350g Synnøve Gresk Yoghurt Naturell
  • Olivenolje
  • 2 modne avokado
  • 75g fetaost
  • 1 ts chilipaste