Synnøve Finden

Pull-apartbrød med Skrella Mozzarella & kryddersmør med hvitløk

Dette vidunderet av et bakverk er du bare nødt til å teste ut. Kombinasjonen av luftig bakverk, tasty kryddersmør med hvitløk og gyllen Skrella Mozzarella er vanskelig å slå. Pull-apartbrød passer både som tilbehør til en god salat eller en lasagne, som forrett eller med et godt glass.

Slik gjør du: 

Bruk en bakebolle og smuldre sammen mel, smør, gjær og saltet. Tilsett fingervarm melk og elt godt sammen til du får en fast og smidig deig. Har du en kjøkkenmaskin er det smart å bruke den. Sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse. 

Ta deigen ut av bollen og elt den en gang til. Form den til et rundt brød og legg direkte på en smurt plate. Bruk en skarp kniv og skjær et rutemønster. 

Rør kryddersmøret mykt og fordel det ned i rutemønsteret. Legg så stenger med Skrella Mozzarella over kryddersmøret i mønsteret. Så pensler du brødet med litt pisket egg, og lar det heve en halvtime før du setter det i ovnen. 

Stekes med varmluft på 200 grader i 30 - 35 minutter. Eller til brødet har fått en gyllenbrun farge.  

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1 kg hvetemel
  • 60 gram smør
  • 50 gram gjær
  • 2 ts salt
  • 6 dl melk
  • Egg til pensling

Digg fyll:

  • 3 pakker Synnøve Skrella Mozzarella
  • 1 pk Synnøve Kryddersmør med hvitløk