Synnøve Finden

Pull-apartbrød med Skrella Mozzarella & kryddersmør med hvitløk

Dette vidunderet av et bakverk er du bare nødt til å teste ut! Kombinasjonen av luftig bakverk, kryddersmør med hvitløk og smeltet Mozzarella er vanskelig å motstå. Passer både som tilbehør til middagen, som tapasbrød, som forrett eller sammen med noe godt i glasset.

Slik gjør du: 

  • Bruk en bakebolle og smuldre sammen mel, smør, gjær og salt. Tilsett fingervarm melk og elt godt sammen til du får en fast og smidig deig. Har du en kjøkkenmaskin, er det smart å bruke den. Sett deigen et lunt sted og la den heve i ca 40 min, eller til dobbel størrelse.
  • Ta deigen ut av bollen og elt den en gang til. Form den til et rundt brød og legg den direkte på en smurt plate. Bruk en skarp kniv og skjær et rutemønster på toppen.
  • Rør kryddersmøret mykt og fordel det ned i rutemønsteret. Dytt stenger med Skrella Mozzarella over kryddersmøret i mønsteret. Pensle brødet med litt pisket egg og la det etterheve en halvtime.
  • Stek på 200 grader varmluft i 30 - 35 minutter, eller til brødet har fått en gyllen farge.
  • 0 porsjoner

Deig:

  • 0
  • kg
  • hvetemel
  • 0
  • g
  • smør
  • 0
  • pk.
  • tørrgjær
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • dl
  • melk
  • 0
  • egg