Synnøve Finden

Kremet sopprisotto

Ovnsbakt risotto med herlig smak av sopp og hvitløk. Ekstra kremet med Synnøve smøreost! Smaker nydelig i seg selv sammen med godt brød og salat, eller som tilbehør til andre retter.

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form eller gryte som rommer minst 1,5 liter.
  • Kutt sjampinjong i biter, finhakk løk og hvitløk. Ha det i den ildfaste formen.
  • Tilsett risottoris, vann, olje og buljongpulver og bland godt. PS: Dersom du bruker buljongterning, knus den før den tilsettes.
  • Ovnsbak midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Væsken skal koke inn i risen.
  • Ta formen ut av ovnen og rør inn Synnøve smøreost og hakket persille.

Tips: Godt brød med Synnøve kryddersmør er deilig tilbehør.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • fersk sjampinjong
  • 0
  • gul løk
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • g
  • tørr risottoris
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ss
  • grønnsaksbuljongpulver (eller -terning)
  • 0
  • never
  • hakket frisk bladpersille