Synnøve Finden

Synnøves greske tzatziki

Det er lite som slår brød og tzatziki. Eller, alt fungerer egentlig med tzatziki. Fiskeretter, kjøttretter, eller om du bare vil ha det som tilbehør til en frisk salat. En deilig dressing som er helt nødvendig for noen, mens for andre bare er prikken over i-en.

Slik gjør du:

Riv agurken på et rivjern, så gjør du jobben litt lettere for deg selv. Når du er et par drag unna fingertuppene, så er det greit å si seg fornøyd. Ha agurk og litt salt i en bolle og la stå i 10 minutter, saltet vil hjelpe til med å trekke vannet ut av agurken, og på den måten slipper du en vassen tzatziki. Bruk litt tørkepapir og klem vannet ut av agurken. Hakk et fedd med hvitløk og tilsett bollen, og til slutt rører du inn 4 dl Synnøve Gresk Yoghurt Naturell. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sleng på litt dill på toppen - eller mynte, det velger du selv for matretten du skal ha.

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1-2 hvitløksfedd
  • 4 dl Synnøve Gresk Yoghurt Naturell
  • 1 agurk
  • En klype salt for å trekke vannet ut av agurken
  • Ca. 1/2 sitron
  • Litt pepper