

Sprø og digg toast ala Berit
Den perfekte frokost eller lunsj om du vil ha nydelige smaker og en behagelig metthetsfølelse som varer lenge!
Stekte tomater og kombinasjonen med fett fra for eksempel en nydelig smøreost, kan gi flere hundre prosent økt opptak av lykopen, den kraftige antioksidanten fra tomater.
Skap litt italiensk stemning ved frokostbordet, eller by på en litt mer smaksrik og næringsrik lunsj.
Slik gjør du:
Pannestek cherrytomater, hvitløk og chili i 4 ss olivenolje.
Mens dette steker skjærer du to brødskiver, smører dem med litt olivenolje og steker dem i en panne på moderat temperatur til de er sprø på utsiden og myke inni. Eller du rister dem i en brødrister.
Ha smøreosten i en skål. Hakk den stekte hvitløken og rør den inn i smøreosten, sammen med en spiseskje god olivenolje og en klype havsalt. Skjær den stekte chilien i tynne skiver.
Ha halvparten av smøreosten på hver brødskive. Topp toasten med pannestekte cherrytomater, chili, frisk basilikum og ristede nøtter og frø. Nyt!
Tusen takk til Berit Nordstrand som har laget oppskriften!

- 0 porsjoner
Dette trenger du til 2 toast
- 0
- ss
- extra virgine olivenolje
- Salt og pepper etter smak
- 0
- fedd
- hvitløk
- 0
- stk
- cherrytomater
- 0
- stk
- chili (med frø om du ønsker oljen spicy
- 0
- ss
- extra virgine olivenolje til steking