

Smakfull kjøleskapsdessert med kjeks og gresk yoghurt
Tid: 15 minutter
Vanskelighetsgrad: 2 av 3
Denne desserten er superenkel, men vil likevel imponere alle!
Slik gjør du:
Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin.Ha smulene i en bolle, tilsett sukker og bland sammen.
Smelt smøret i en liten kjele og tilsett kjeksblandingen. Bland godt til en smuldrende konsistens. Press halvparten av blandingen i bunnen av en beholder på cirka 20x20 centimeter.
Ha yoghurten i en bolle sammen med honning og revet sitronskall og bland godt.
Fordel halvparten av yoghurtblandingen jevnt over kjeksbunnen. Dryss resten av kjeksblandingen over sånn at det dekker hele overflaten.
Dekk til med den resterende yoghurtblandingen, og glatt toppen så mye som mulig.
Bland syltetøy og sitronsaft i en bolle. Fordel syltetøyblandingen jevnt over toppen av desserten. La stå i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.
For en fastere, kaldere dessert, oppbevar den i fryseren, dekket med plastfolie.
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- g
- Digestive kjeks
- 0
- ss
- brunt sukker
- 0
- g
- smør
- 0
- ss
- honning
- 0
- stk
- Revet skall av sitron
- 0
- t
- syltetøy etter eget valg
- 0
- stk
- Saft av sitron