Synnøve Finden

Panert Synnøve Norsk Grillost i tomatsaus

Dette er en vegetarisk og ostete versjon av den italienske klassikeren «Chicken Parm».

Tid: 20 min

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Slik gjør du: 

Finhakk og stek hvitløken i litt smør til den blir gyllen. 

Tilsett en boks hakkede tomater og la sausen putre.

I mellomtiden pisker du ett egg i en skål og har knust kjeks eller mel i en annen skål.

Dekk Synnøve Norsk Grillost i pisket egg før du dekker den med knust kjeks eller mel. Gjør dette en til tre ganger, alt ettersom hvor tykk planering du ønsker.

Nå som tomatsausen har tyknet kan du ha i hakket basilikum, salt og pepper. 

Stek den panerte grillosten i smør eller olje til den blir gyllen på begge sider.

Ha halvparten av tomatsausen i en ildfast form eller stekepanne, legg så på grillosten før du har over resten av tomatsausen. Dynk på med valgfri Synnøve revet ost og grill i ovnen til osten er gyllen. Pynt med basilikum og forsyn deg av ostemagien.

Takk til August & Martin for den fantastisk digge oppskriften og din fine bildene.

1-2 porsjoner

Du trenger:

  • 1 Synnøve Norsk Grillost
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • Mel eller knuste, salte kjeks
  • Valgfri Synnøve revet ost
  • Smør eller olje til steking
  • Salt og pepper