Synnøve Finden

Oreo-drøm med Gresk Smøre & Bake

Slik går du frem:

Bland de knuste kjeksene med det smeltede smøret i en bolle til teksturen minner om våt sand. Overfør blandingen til en 20 cm rund kakeform og sett den i kjøleskapet i ca 10 minutter.

I mellomtiden forbereder vi kremen. Ha det kalde vannet med gelatinen i en bolle og la det stå en stund. I en annen bolle blander du alle de andre ingrediensene unntatt den piskede kremen og mos de hakkede kjeksene i ca 3 minutter. Tilsett gelatinen og rør i ytterligere 2 minutter. Tilsett til slutt de hakkede kjeksene og bland veldig forsiktig. 

Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell kremen på toppen og sett den tilbake i kjøleskapet i minst to timer. Pisk kremfløten og pynt desserten. Dryss til slutt over de hakkede kjeksene og server.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du til bunnen

  • 0
  • kopp
  • smuldrede oreo-kjeks
  • 0
  • g
  • smeltet smør

Dette trenger du til kremen

  • 0
  • kopp
  • sukker
  • 0
  • poser
  • gelatin i en halv kopp kaldt vann
  • 0
  • ts
  • vanilje ekstrakt
  • 0
  • pakker
  • hakkede oreokjeks
  • 0
  • ml
  • pisket krem til pynt
  • 0
  • kopp
  • melk