Nyheter

Her finner du nyheter fra Synnøve Finden. Ved spørsmål, ta kontakt med vår pressekontakt.

Videre drift ved Urtehaven AS,

Synnøve Finden sikrer videre drift ved Urtehaven AS, tidligere Lillehammer Ysteri

I morgen mandag starter Synnøve Finden opp igjen produksjonen ved Urtehaven AS på Lillehammer, halvannen uke etter styret meldte oppbud til Sør Gubrandsdal tingrett. Slik sikres den eksisterende produksjonen av kvarg og yoghurt.

Den 23. juni meldte styret i Urtehaven AS meldte oppbud til Sør-Gudbrandsdal tingrett. Urtehaven AS hadde rundt 50 ansatte og har i de siste årene satset på produksjon av kvarg og yoghurt. Kvarg er definert som en ferskost, men kan minne om yoghurt i konsistens.

- Her har vi vist at Synnøve Finden er en langsiktig eier som samtidig evner å bevege oss raskt. Vi er svært tilfreds med at vi har kommet fram til en løsning som gjør det mulig å starte opp igjen produksjonen halvannen uke etter beskjeden om oppbud. Vårt mål er at vi på den måten skal ta meieriet gjennom eierskiftet, uten at det blir merkbart for den norske forbrukeren, sier administrerende direktør i Synnøve Finden, Trond Haug.

Allerede på mandag starter produksjonen opp igjen ved det tradisjonsrike meieriet på Lillehammer. Synnøve Finden vil videreføre den eksisterende produksjonen av kvarg og yoghurt. Selskapet er også åpen for å vurdere produksjon av andre produkter.

I den gjeldende produktporteføljen til Synnøve Finden finner vi i dag et bredt utvalg oster, ekte gresk yoghurt i ulike kombinasjoner, spennende varianter av granola og fruktjuice – for å nevne noen blant mange produkter.

- Oppkjøpet av Urtehaven AS er helt i tråd med vårt ønske om å videreutvikle det norske meierimarkedet og styrke vår produksjon i Norge. Slik skal vi ruste oss for å gi det norske folk et bredere utvalg i yoghurt- og ostedisken og fremme etterspørselen etter norsk melk, sier Haug.

Selskapet har et ønske om å bidra til å fremme avsetningen etter norsk melk ytterligere gjennom å utvikle et bredt mangfold av spennende meieriprodukter i Norge. Hvert år kjøper Synnøve Finden 140 millioner liter melk av norske bønder. Synnøve Finden har i dag meierivirksomhet i Alvdal, Namsos og snart også på Tolga.

- Vi har ved flere anledninger gjenopptatt driften ved nedlagte meierier og vist at det har vært mulig å gjøre mye ved å kombinere flinke folk, moderne utstyr og effektiv drift. Med forutsigbare og konkurransedyktige rammevilkår håper vi også å vise at dette er mulig ved meieriet på Lillehammer, avslutter Trond Haug.

Kontaktpersoner:
Administrerende direktør i Synnøve Finden | Trond Haug
Mail: trond.haug@synnove.no
Mobil: 934 50 930

Kéfi fra Synnøve – en ny type mild, fristende og frisk kefir!

Kéfi fra Synnøve er drikkeklar kefir, og dette er februars storsatsing fra Synnøve! Listen over fordeler med produktet er lang: den har mye proteiner, lite fett og er en god kilde til kalsium, vitamin B12 og B2. Kéfi lanseres i 2 varianter; Kéfi Mango og Kéfi Blåbær, begge i flasker på 250 ml – perfekt på farten!

Kéfi fra Synnøve

​ProFit fra Synnøve – mellommåltid med MYE proteiner

ProFit fra Synnøve er en serie proteinrike produkter som passer perfekt for alle som vil ha nok protein før og etter trening, eller rett og slett bare vil ha et lite mellommåltid. Til mai lanseres ProFit proteinyoghurt med smakene jordbær og mango&pasjon. ProFit inneholder hele 20 g protein per beger, de er uten tilsatt sukker og inneholder lite fett. Dette er proteinrike og funksjonelle mellommåltider – perfekt for aktive mennesker!

Gresk yoghurt

Synnøve Gresk yoghurt har vært nordmenns nye favoritt siden den kom på markedet i 2013. Den er fortsatt desidert mest populær, selv om det har kommet en del kopier på markedet. Yoghurten er produsert i Hellas, av et gresk meieri med over 100 års tradisjoner – og det kjennes på smaken. Yoghurten har lite fett og mye protein, men det viktigste er at den er fantastisk god og fyldig!

I 2017 er Synnøve Gresk yoghurt blitt enda bedre – vi reduserer sukkerinnholdet med hele 30 %! I tillegg lanseres 2 nye smaker i mai:

Gresk yoghurt fra Synnøve – den helt ekte gresk yoghurten,– nå med mindre sukker!

Synnøve Gresk yoghurt har vært nordmenns nye favoritt siden den kom på markedet i 2013. I 2017 gjør vi produktene enda bedre – vi reduserer sukkerinnholdet i fruktvariantene med hele 30 %! I tillegg lanserer vi 2 nye varianter: Gresk yoghurt aloe vera og Gresk yoghurt pære & granola.

Synnøve Perleost er familiens nye favoritt!

Perleost fra Synnøve er vår helt unike, milde hverdagsost med små hull. Med sin runde milde smak, og sin luftige konsistens, faller Perleost lett i smak hos hele familien!

Synnøve Perleost

Synnøve revet oster – perfekt tilpasset bruksområde!

De største anledningene for å bruke revet ost er på pizza, taco og tex-mex eller til gratinering og matlaging. Ulike bruksområder krever ulike produktegenskaper – som smelteevne, stekeskorpe og ikke minst smak. Nå har osteeksperten Synnøve utviklet spesialtilpassede revetblandinger til de ulike anledningene – og lanserer en revet osteserie som er perfekt tilpasset ulike bruksområder!

Synnøve revet oster

Sjokobrun fra Synnøve – en folkelig smaksvariant som hele familien vil like!

Synnøve har de beste brunostene. Faktisk foretrekker 7 av 10 nordmenn Synnøves brunoster. (Faktum Markedsanalyse sept 2015). Den gode smaken kommer av at de er kokt i gryte på den tradisjonelle måten! Nå kommer Sjokobrun – en brunost med en rund og mild sjokoladesmak!

Sjokobrun fra Synnøve

​Forlik mellom TINE og Synnøve Finden

TINE SA og Synnøve Finden AS har inngått forlik i rettstvisten vedrørende varemerket JARLSBERG.

Forliket innebærer at Synnøve Finden ikke skal markedsføre og distribuere osteprodukter ved bruk av "jarlsbergost-type". Selskapet frafaller sitt krav om å få kjent TINEs Jarlsberg-varemerker ugyldig/slettet fra varemerkeregisteret. Begge selskaper frafaller krav på erstatning og dekker egne saksomkostninger. Partene er med dette enige om å avslutte saken.

Kontaktperson:

Magnus Tollefsen
+47 911 76 368
Magnus.tollefsen@synnove.no

Early Bird - Nyskapende frokostkonsept fra Synnøve

Early Bird er en helt ny serie frokostprodukter for folk som ønsker noe godt og enkelt på farten. Produktene er spiseklare blandinger av yoghurt, frukt og korn i praktiske og fargeglade forpakninger. Early Bird – En god start på dagen!

Ny og frisk smak!

Synnøve lanserer Gresk yoghurt med en frisk og balansert smak av mango og pasjonsfrukt!
Perfekt til frokost, lunsj eller kveldsmat.
Mango og Pasjonsfrukt

Flow

Synnøve Flow er et rent nytelsesprodukt, de er utviklet kun for smakens skyld! Disse produktene kan du nyte med god samvittighet, de er perfekt som mellommåltid, dessert eller en liten belønning.

Flow er nytelse som stopper tiden!

Vi bruker ekte sjokolade, av høy kvalitet, - produktende er friske og fristende, med helt himmelske smaker! Se produkter

Gresk yoghurt med skogsbær

Synnøve helt ekte Gresk Yoghurt er selvsagt laget i Hellas. Yoghurten har en fyldig konsistens, inneholder lite fett og er rik på proteiner.
Nyt den - det har du godt av!

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand er lege, mor til seks barn i alderen åtte til 24 år og livsnyter. Berit er kjent for sitt smittsomme engasjement og sine inspirerende foredrag.

Produktene

Berit Nordstrand lanserer en serie med produkter i norsk dagligvare. Se produkter